Iнформацiя до новини
  • Переглядiв: 85
  • Автор: webmaster
  • Дата: 15-05-2018, 19:12
15-05-2018, 19:12

ЗНО: ПОРАДИ СТАРШОКЛАСНИКАМ

Категорiя: Зовнішнє незалежне оцінювання (ЗНО), Поради випускникам, Соціально-психологічна служба

ЗНО: ПОРАДИ СТАРШОКЛАСНИКАМ

 Хочете швидко впоратися з тестом у напруженій екзаменаційній атмосфері?

1. Почніть готуватися до тестування заздалегідь.

2. Повторіть увесь навчальний матеріал.

3. Використовуйте підручники та посібники, рекомендовані міністерством освіти і науки України.

4. Перед офіційним тестуванням варто спробувати пройти якнайбільше опублікованих тестів — просто заради тестування. Це дасть вам змогу краще ознайомитися з типовими конструкціями тестових завдань.

5. Поспішайте! Тренуйтеся із секундоміром у руках. Засікайте час виконання тестів, зменшуйте його. Без обмежень, що змушують працювати в максимально швидкому темпі, без імітації змагальної ситуації неможливо подолати стрес, що його викликає будь-яке тестування.

6. Дотримуйтеся всіх рекомендацій, як правильно розв'язувати окреме завдання або тест загалом. Наприклад, не слід двічі перечитувати малозрозумілу інструкцію, а потрібно одразу ж продивитися варіанти відповідей. Вам стане зрозуміліше, що саме слід робити.

7. Пропускайте! Треба навчитися пропускати важкі або незрозумілі завдання.

Пам'ятайте: у тесті завжди знайдуться такі, з якими ви обов'язково впораєтеся. Просто нерозумно не добрати балів лише тому, що ви не дісталися до «своїх» завдань, а застрягли на тих, сенс яких вам не відомий.

8. Угадуйте! Якщо ви невпевнені у виборі відповіді, довіряйте своїй інтуїції. Така довіра, як правило, збільшує набрані бали.

9. Виключайте! Багато завдань можна швидше вирішити, якщо не шукати правильну відповідь одразу, а послідовно виключати ті, які не підходять. Цей метод дозволяє концентрувати увагу лише на одній-двох ознаках (це легко), а не одночасно на п'ятьох-сімох (що набагато складніше).

10.      Скорочуйте вибір! Якщо кілька відповідей (1—2) із чотирьох або п'яти варіантів здаються вам зовсім невідповідними, а інші — більш прийнятними, то в цьому випадку правильніше буде не пропускати це завдання, а намагатися обрати відповідь навмання. Завдяки такій тактиці ви отримаєте більше балів.

11. Думайте лише про поточне завдання! Коли ви бачите нове питання, забувайте все, що було в попередньому. Зазвичай завдання в тестах не пов'язані одне з одним, тому знання, які ви застосували в одній задачі (уже розв'язаній) не допомагають, а тільки заважають сконцентруватися і правильно вирішити наступне питання. Забудьте про невдачу в попередньому завданні, 

якщо воно виявилося вам не до снаги. Думайте лише про те, що кожне нове завдання — це шанс набрати бали.

12. Читайте завдання до кінця! Поспіх не має призводити до того, що ви намагатиметеся зрозуміти умови завдання за «першими словами» і добудовувати його закінчення у власній уяві. Через це ви можете припуститися помилок у най­легших завданнях.

13. Не засмучуйтеся! У будь-якому професійно підготовленому тесті — чимало завдань, з якими ви просто не зможете впоратися (так заплановано). Ба,  більше: ніхто не повинен виконати всіх 100 % вправ! Тому немає сенсу розхлюпувати емоційну енергію на передчасну досаду.

Навіть якщо вам здається, що ви зробили занадто багато помилок і просто завалили тест, пам'ятайте, що дуже часто таке відчуття є помилковим: при порівнянні ваших результатів з іншими може з'ясуватися, що решта схибила ще більше. У підсумку ви одержите якщо не найвищий тестовий бал, то цілком пристойний. Ця установка особливо знадобиться «цілковитим відмінникам», які звикли при звичайних методах контролю домагатися максимального результату. Якщо ви хочете стати класним «тестовим бійцем», учіться не тільки завдавати удари, але й «тримати» їх.

14. Заплануйте два кола! Розрахуйте середній час на кожне завдання таким чином, щоб за дві третини (максимум три чверті) сеансу пройти всі завдання «по першому колу». Тоді ви встигнете набрати максимум балів, виконуючи легкі завдання, а потім зможете подумати й про важкі, які вам довелося спочатку пропустити.

15. Напередодні обов'язково виспіться! Багато хто вважає: щоб повністю підготуватися до іспиту, не вистачає останньої ночі. Це неправильно. Не треба перевтомлюватись. Навпаки, звечора прогуляйтесь, перед сном прийміть душ.

Виспіться якнайкраще, щоб прокинутися з відчуттям бойового настрою.

16. Згадайте все! Отже, ви в кабінеті, де проводять тестування. Якщо хвилюєтеся, то заплющте очі, розслабтеся, згадайте на хвилинку щось смішне або приємне. Після того, як опануєте себе, уважно прочитайте запитання. Не може бути, щоб ви абсолютно нічого не знали. Просто не буває такого! Тому не втрачайте надії й не ля

кайтеся в першу хвилину. Почніть із питання, яке знаєте краще. Поступово згадаються й інші (принаймні дещо — точно). Не знаєте відповіді — залиште запитання й переходьте до наступного. Повернетеся до нього пізніше.

17. Забудьте про шпаргалки! Техніка списування — в кожного своя. Хоча, попри всі хитрощі, як правило, інструктори усе бачать.

 

Щастить вам!

Примітка! Більш детальну інформацію за цією статтею Ви можете переглянути, натиснувши посилання "Детальніше", або перейти до вказаного розділу.
Iнформацiя до новини
  • Переглядiв: 53
  • Автор: webmaster
  • Дата: 15-05-2018, 18:59
15-05-2018, 18:59

ПОРАДИ ВИПУСКНИКАМ

Категорiя: Зовнішнє незалежне оцінювання (ЗНО), Поради випускникам, Соціально-психологічна служба

ПОРАДИ ВИПУСКНИКАМ

 

1. Вчіться керувати своїми емоціями. Наш мозок наказує виробляти гормони стресу на будь-який подразник, що загрожує нашому спокою.

2. Використайте найпростішу йогівську вправу. Заплющте очі й подумки перенесіться на берег океану. Підніміть руки вгору і розведіть їх у боки, уявляючи, як у них входить енергія. Складіть їх одна на одну біля пупка (ліва рука знизу). Ваш мозок насичується киснем і заспокоюється.

3. Усміхайтеся, навіть якщо вам не дуже хочеться. Сміх позитивно впливає на імунну систему.

4. Не забувайте хвалити себе щоразу, коли вам вдається впоратися із хвилюванням.

5. Живіть активно. По-перше, активні рухи не дають накопичуватися адреналіну, по­-друге, відволікають від негативних думок: «Я не здам», «Я не знаю» тощо.

6. Стежте за пульсом - його оптимальна частота розраховується за формулою: 180 мінус ваш вік.

7.Якщо дуже важко зібратися з силами і з думками, спробуйте запам'ятати спочатку найлегше, а потім переходьте до вивчення складного матеріалу.

Примітка! Більш детальну інформацію за цією статтею Ви можете переглянути, натиснувши посилання "Детальніше", або перейти до вказаного розділу.
Iнформацiя до новини
  • Переглядiв: 313
  • Автор: webmaster
  • Дата: 19-01-2017, 22:24
19-01-2017, 22:24

Інформація для абітурієнтів

Категорiя: Профорієнтація, Зовнішнє незалежне оцінювання (ЗНО)

Інформація  для абітурієнтів

Херсонський національний технічний університет запрошує випускників  школи для одержання вищої освіти у нашому навчальному закладі, а саме за спеціальністю 181 Харчові технології, спеціалізація Харчові технології та інженерія.

Після одержання кваліфікації бакалавра студенти мають можливість продовжити навчання в магістратурі за спеціальністю 181 Харчові технології спеціалізації «Технології продуктів бродіння і виноробства» та «Технології зберігання, консервування та переробки плодів і овочів».

Харчова та переробна промисловість – одна з провідних стратегічних та найважливіших галузей агропромислового комплексу Херсонської області. Від рівня її розвитку, стабільності функціонування залежить стан економіки і продовольча безпека, розвиток внутрішнього і зовнішнього ринків, а також рівень життя населення регіону.

Створення умов для досягнення стабільного забезпечення населення високоякісними екологічно чистими продуктами харчування потребує нарощення кадрового потенціалу та створення резерву висококваліфікованих фахівців з харчових технологій.

У зв’язку з цим кафедра Харчових технологій Херсонського національного технічного університету запрошує абітурієнтів на навчання за спеціальністю 181 Харчові технології.

Після завершення навчання бакалаври з Харчових технологій та інженерії, магістриз Технології продуктів бродіння і виноробства, магістри з Технології зберігання, консервування та переробки плодів і овочів можуть працюватина:

-          підприємствах харчової (виноробної, лікеро-горілчаної, пивобезалкогольної, консервної, хлібопекарської, кондитерської, молочної, м’ясної, зернової, жирової, цукрової та інших галузей) промисловості;

-          в науково-виробничих обєднаннях;

-          конструкторських, проектних і науково-дослідних організаціях;

-          контрольно-виробничих лабораторіях;

-          лабораторіях по контролю якості та безпечності харчової продукції;

-          галузевих міністерствах і відомствах;

-          вищих і середніх навчальних закладах відповідного профілю;

та обіймати управлінські посади з таких видів діяльності:

-        технологічної (головний технолог, технолог, керівник виробничої лабораторії, керівник лабораторії з  безпечності харчової продукції, менеджер з якості продукції галузі);

-        організаційної (головний фахівець, начальник управління, директор з виробництва, начальник чи майстер цеху, завідувач виробництвом, технічний керівник, начальник виробничого відділу, начальник відділу технічного контролю);

-        проектно-технологічної (інженер, старший інженер технологічних відділів проектних організацій, головний інженер проекту);

-        дослідницької (інженер, старший лаборант, науковий співробітник, молодший науковий співробітник науково-дослідних лабораторій та установ).

Для здобуття кваліфікації бакалавра з Харчових технологій та інженерії студенти вивчають такі дисципліни професійної та практичної підготовки:

Для спеціальності 181 Харчові технології

·                  Загальні технології харчової промисловості, у тому числі:

-                    Технологія зберігання і переробки зерна

-                    Технологія хліба, макаронних, кондитерських виробів та харчоконцентратів

-                    Технологія бродильних виробництв

-                    Технологія консервування плодів та овочів

-                    Технологія цукрового виробництва і полісахаридів

-                    Технологія молока та молочних продуктів

-                    Технологія м'яса, м'ясопродуктів та риби

-                    Технологія жирів та жирозамінників

·                  Контроль якості та безпеки продукції галузі

·                  Стандартизація, метрологія, сертифікація та управління якістю

Наші переваги:

    якісна освіта на безкоштовній або контрактній основі на денній та заочній формах навчання;

    провідна профільна кафедра України з підготовки висококваліфікованих фахівців;

    практика і професійне стажування на сучасних підприємствах України та Франції;

    гарантоване працевлаштування напровідних вітчизняних та іноземнихпідприємствах, установах і організаціяххарчової промисловості;

    компактне розташування навчальних корпусів та гуртожитків;

    забезпечення всіх студентів гуртожитком.

Чекаємо на вас. До зустрічі!!!

Адреса:  73008, м. Херсон,  Бериславське  шосе, 24,

Кафедра харчових технологій – корпус 1, аудиторії 112, 114, 116

Телефони: (0552) 32-69-43; (066)983-62-53; (095)202-10-66

Е-mail: food_technology@kntu.net.ua

Офіційний сайт ХНТУ   http://www.kntu.net.ua

Примітка! Більш детальну інформацію за цією статтею Ви можете переглянути, натиснувши посилання "Детальніше", або перейти до вказаного розділу.
Iнформацiя до новини
  • Переглядiв: 291
  • Автор: webmaster
  • Дата: 29-11-2016, 21:34
29-11-2016, 21:34

Пробне ЗНО відбудеться у квітні

Категорiя: Випускникам » Зовнішнє незалежне оцінювання (ЗНО)

Пробне ЗНО відбудеться у квітні

Щороку з метою ознайомлення всіх бажаючих із процедурою проведення зовнішнього незалежного оцінювання, структурою та змістом тестового зошита, порядком доступу до пункту тестування та робочого місця Український та регіональні центри оцінювання якості освіти організовують пробне зовнішнє незалежне оцінювання. У 2017 році пробне ЗНО відбудеться 1 та 8 квітня.

Участь у пробному ЗНО є важливою складовою підготовки до тестування. Завдання, що створюються у формі предметних тестів, відповідають програмам зовнішнього незалежного оцінювання, характеристикам та структурі сертифікаційних робіт, а процедура проведення є максимально наближеною до процедури проведення основного ЗНО.

Зареєструватися для участі в пробному зовнішньому незалежному оцінюванні можна буде на сайтах регіональних центрів оцінювання якості освіти. Реєстрація триватиме з 10 до 31 січня 2017 року.

Кожен зареєстрований учасник може взяти участь в одному із запропонованих в той чи інший день предметів за вибором, згідно з графіком проведення: 1 квітня відбудеться пробне зовнішнє оцінювання з української мови і літератури, 8 квітня – з інших предметів (історії України, математики, біології, географії, фізики, хімії, англійської, іспанської, німецької, російської, французької мов).

Участь у пробному зовнішньому незалежному оцінюванні є платною послугою для учасників та неприбутковою для організаторів і проводиться за кошти фізичних та юридичних осіб. Вартість одного тестування для одного учасника визначає кожний регіональний центр оцінювання якості освіти окремо. Цю інформацію  розміщено на сайтах регіональних центрів оцінювання якості освіти.

Звертаємо увагу, що реєстрація для проходження пробного тестування не передбачає автоматичної реєстрації для участі в основній сесії зовнішнього незалежного оцінювання. Результати пробного зовнішнього незалежного оцінювання не зараховуються як оцінки за державну підсумкову атестацію та не використовуються для участі в конкурсному відборі під час вступу до вищих навчальних закладів.

Більше інформації про проведення пробного зовнішнього незалежного оцінювання розміщено на сайтах регіональних центрів оцінювання якості освіти.

Примітка! Більш детальну інформацію за цією статтею Ви можете переглянути, натиснувши посилання "Детальніше", або перейти до вказаного розділу.
Iнформацiя до новини
  • Переглядiв: 482
  • Автор: webmaster
  • Дата: 15-02-2016, 20:25
15-02-2016, 20:25

Підготовка до ЗНО - 2016р.

Категорiя: Випускникам » Зовнішнє незалежне оцінювання (ЗНО)

До уваги випускників Херсонської спеціалізованої школи №27. У цьому розділі Ви зможете ознайомитись з демонстраційними матеріалами ЗНО - 2016р.

 

Примітка: Для ознайомлення з матеріалами треба виконати перехід за посиланням "Детальніше". Усі матеріали містять формат ".pdf", який можна завантажувати на мобільні телефони, планшети, електронні книги, ноутбуки та персональні комп'ютери (ОС: Windows XP, Windows Vista, Windows 7, Windows 8, Windows 10, Android, Windows Mobile). Для перегляду матеріалів на Вашому пристрої повинна бути встановлена програма "Adobe Acrobat Reader", яку можна завантажити у розділі "Програми з Інформатики. 

Примітка! Більш детальну інформацію за цією статтею Ви можете переглянути, натиснувши посилання "Детальніше", або перейти до вказаного розділу.
Iнформацiя до новини
  • Переглядiв:
  • Автор: webmaster
  • Дата: 26-02-2015, 20:20
26-02-2015, 20:20

Підготовка до ЗНО - 2015р.

Категорiя: Випускникам » Зовнішнє незалежне оцінювання (ЗНО)

До уваги випускників Херсонської спеціалізованої школи №27. У цьому розділі Ви можете ознайомитись з демонстраційними матеріалами ЗНО - 2015р.

 

Примітка: Для ознайомлення з матеріалами треба виконати перехід за посиланням "Детальніше". Усі матеріали містять формат ".pdf", який можна завантажувати на мобільні телефони, планшети, електронні книги, ноутбуки та персональні комп'ютери (ОС: Windows XP, Windows Vista, Windows 7, Windows 8, Android, Windows Mobile). Для перегляду матеріалів на Вашому пристрої повинна бути всановлена програма "Adobe Acrobat Reader". 

Примітка! Більш детальну інформацію за цією статтею Ви можете переглянути, натиснувши посилання "Детальніше", або перейти до вказаного розділу.
Iнформацiя до новини
  • Переглядiв:
  • Автор: webmaster
  • Дата: 1-12-2014, 21:36
1-12-2014, 21:36

ПРОБНЕ ЗНО 2015р.

Категорiя: Випускникам » Зовнішнє незалежне оцінювання (ЗНО)

ШАНОВНІ УЧНІ ХЕРСОНСЬКОЇ СПЕЦІАЛІЗОВАНОЇ ШКОЛИ №27! 

    З 2015 року прийом на навчання у вищих навчальних закладах буде здійснюватися тільки за результатами ЗНО.  

    Під час ЗНО-2015 з української мови і літератури та математики вперше  будуть запроваджені дворівневі тести. 

    Реєстрація на здійснюється на сайті Одеського регіонального центру оцінювання якості освіти за адресою в Інтернеті: 

www.test-center.od.ua

з 01 листопада до 15 грудня 2014 року!

Пробне зовнішнє незалежне оцінювання допоможе вам зорієнтуватися у нововведеннях та краще підготуватися до зовнішнього оцінювання!

 

Календарний план

21 березня 2015 року

українська мова і література

 

28 березня 2015 року

історії України, математики, біології, географії, фізики,  хімії, англійської мови, іспанської мови, німецької мови,  французької мови,  російської мови

 проведення пробного зовнішнього незалежного оцінювання в 2015 році

  

Пробне зовнішнє незалежне оцінювання передбачає надання можливості його учасникам:

1)    1) виконувати завдання пробного ЗНО з української мови і літератури, математики  двох рівнів складності: базового та поглибленого;

2)    2) використовувати завдання пробного ЗНО, перекладені кримськотатарською, молдовською, польською, російською, румунською, угорською мовами (крім завдань з української мови і літератури, російської та іноземних мов). 

Пробне тестування є платним для учасників і неприбутковим  для організаторів та проводиться за кошти фізичних і юридичних осіб. Вартість одного пробного тестування складає

 89 грн.

Під час проведення ПЗНО-2015 буде організована робота сервісу «Визначення результатів пробного зовнішнього незалежного оцінювання за шкалою 100-200 балів» та надано доступ учасників до нього.

            Результати ПЗНО-2015 за шкалою 100-200 балів будуть розміщені на інформаційних сторінках «Особистий кабінет учасника ПЗНО» (для осіб, які скористалися сервісом).

Отримати додаткову інформацію можна за телефонами (048) 784-69-95,

(048)  784-89-36  або за адресою: вул. Ак. Корольова, 26, м. Одеса, 65114     

 

Примітка! Більш детальну інформацію за цією статтею Ви можете переглянути, натиснувши посилання "Детальніше", або перейти до вказаного розділу.
Iнформацiя до новини
  • Переглядiв:
  • Автор: webmaster
  • Дата: 7-11-2013, 15:37
7-11-2013, 15:37

Пробне тестування ЗНО

Категорiя: Випускникам » Зовнішнє незалежне оцінювання (ЗНО)

Пробне тестування ЗНО
Примітка! Більш детальну інформацію за цією статтею Ви можете переглянути, натиснувши посилання "Детальніше", або перейти до вказаного розділу.
Iнформацiя до новини
  • Переглядiв: 451
  • Автор: webmaster
  • Дата: 14-04-2013, 23:26
14-04-2013, 23:26

Рекомендації учням для підготовки до ЗНО

Категорiя: Випускникам » Зовнішнє незалежне оцінювання (ЗНО)

Рекомендації учням для підготовки до ЗНО

Тренуйтесь!

Перед офіційним (змаганням, атестаційним) тестуванням варто виконувати якнайбільше опублікованих тестів – просто заради тренування. Не можна навчатися добре вирішувати тести, не виконуючи їх самих, підмінюючи цю практику іншими видами контролю й самоконтролю. Ці тренування не тільки призводять до знайомства з типовими конструкціями тестових завдань, але дають вам і інший досвід – самоспостереження й оптимальної саморегуляції під час тестування.

Примітка! Більш детальну інформацію за цією статтею Ви можете переглянути, натиснувши посилання "Детальніше", або перейти до вказаного розділу.
Iнформацiя до новини
  • Переглядiв: 456
  • Автор: webmaster
  • Дата: 10-04-2013, 22:16
10-04-2013, 22:16

Порядок проведення зовнішнього незалежного оцінювання в 2013 році

Категорiя: Випускникам » Зовнішнє незалежне оцінювання (ЗНО)

Порядок проведення зовнішнього

оцінювання в 2013 році

 

І. Загальні положення

 

1.1. Цей Порядок визначає основні засади проведення в 2013 році зовнішнього незалежного оцінювання навчальних досягнень осіб, які виявили бажання вступати до вищих навчальних закладів України для здобуття освітньо-кваліфікаційного рівня молодшого спеціаліста, бакалавра (спеціаліста, магістра медичного та ветеринарно-медичного спрямувань).

1.2. Зовнішнє незалежне оцінювання навчальних досягнень осіб, які виявили бажання вступати до вищих навчальних закладів України (далі – зовнішнє оцінювання), здійснюється на основі технологій педагогічного тестування.

1.3. Головна мета проведення зовнішнього оцінювання - об'єктивне оцінювання рівня навчальних досягнень осіб, які здобули повну загальну середню освіту і виявили бажання вступати до вищих навчальних закладів України.

 


 

Примітка! Більш детальну інформацію за цією статтею Ви можете переглянути, натиснувши посилання "Детальніше", або перейти до вказаного розділу.